Doar 20.000 de romani au beneficiat de tichetele de vacanta, la 1 an de la lansare

La 1 an de la lansarea tichetelor de vacanta, aproximativ 20.000 de angajati au primit acest produs, volumul de emisie fiind estimat la 5 milioane EUR in 2009, potrivit datelor furnizate de emitentii de tichete si calculelor Ziarului Financiar. Astfel, doar unul din cinci salariati estimati de Guvern anul trecut a primit tichete de vacanta.

Primii trei jucatori de pe piata tichetelor valorice, Accor Services, Sodexo si Cheque Dejeuner, care controleaza 95% din aceasta piata, au emis anul trecut tichete de vacanta in valoare de 4,3 milioane EUR.

Phillipe Blecon, directorul general al Accor Services, estimeaza pentru acest an incasari de 2 milioane EUR din emiterea de tichete de vacanta, nivel similar cu cel de anul trecut.

Elena Pap, directorul general al companiei Cheque Dejeuner, a declarat ca aproximativ 7.000 de salariati au beneficiat de tichete de vacanta emise de companie, din care 25% au fost bugetari. Compania a emis in 2009, tichete de vacanta in valoare de 800.000 EUR.

Adina Popa, marketing & development director al Sodexo Romania, a declarat ca anul trecut compania a emis tichete de vacanta in valoare de 2 milioane EUR, pentru aproximativ 6.500 de angajati.

Cifrele inaintate de Guvern la inceputul anului trecut previzionau ca peste 100.000 de angajati ar putea beneficia de tichete de vacanta, in timp ce emitentii de tichete de vacanta estimau aproape 225.000 de beneficiari din randul salariatilor, aproximativ 10% din clientii de pe segmentul tichetelor de masa.

Cu toate acestea, emitentii nu vorbesc de un esec al proiectului, ci de un proiect care se poate dovedi promitator pe termen lung. Reprezentantul Cheque Dejeuner considera ca nesansa acestui proiect a fost sa apara intr-o perioada cu dispute politice si probleme economice.

De anul acesta doar salariatii companiilor private vor putea beneficia de aceste tichete, dat fiind faptul ca Guvernul nu va mai permite institutiilor publice centrale si locale sa acorde angajatilor tichete valorice, potrivit proiectului bugetului de stat.

Source: Ziarul Financiar