Destinatiile interne, Bulgaria, Turcia si Grecia sunt cele mai cautate destinatii pentru minivacanta de 1 mai

Reprezentantii mai multor agentii de turism au declarat ca cele mai cumparate destinatii ale romanilor pentru minivacanta de 1 mai sunt Bulgaria, charterele pentru Grecia si Turcia, statiunile balneo, cele montane si litoralul romanesc, cu facilitati spa si piscine.
Marius Pandel, CEO Christian Tour a declarat ca au inceput sa fie operate deja primele curse charter catre insulele grecesti – Corfu, Creta, Rodos si foarte multi turisti aleg sa calatoreasca acum in debutul sezonului estival. Un interes sporit al turistilor in aceasta perioada se observa pe descoperirea de noi destinatii pentru anul 2014. Printre acestea se numara insulele din zona Marii Ionice, cum ar fi Kefalonia, Lefkada, Parga, Corfu si Zakynthos. Pentru aceste zone Christian Tour a pregatit deja chartere care sa satisfaca cererea mare pentru zone neexplorate inca de marea masa de turisti romani.
In ceea ce priveste minivacanta de 1 mai, cele mai multe solicitari s-au inregistrat pentru sejururi de 4-5 nopti pe litoralul bulgaresc, dar si pentru cel romanesc, a precizat Marius Pandel. 
Cristina Zarafu, brand manager al agentiei Eximtur a observat un interes mai mare pentru Emiratele Arabe Unite, un motiv ar fi acela ca recent a fost eliminata viza pentru romani. De asemenea, exista o categorie de turisti care aleg destinatii exotice, precum Republica Dominicana sau chiar Jamaica, a precizat Zarafu.
Numarul de turisti care si-au cumparat pachete turistice pentru aceasta perioada este mai mare cu aproximativ 10% in 2014 fata de 2013. 
Cele mai vandute destinatii in tara, in acest an, sunt litoralul romanesc care reprezinta circa 80% din cerere, urmata de Baile Felix si 1 Mai, la unitati care au facilitati spa, piscine interioare sau exterioare. In cazul litoralului, cererea este concentrata pe Mamaia, in special la 3 si 4 stele, pachete de 3-4 nopti. In ceea ce priveste destinatiile externe, in top 3 intra Bulgaria, Grecia si Turcia, a precizat Cristina Zarafu. 
Teodor Calimanescu, directorul general al agentiei Europa Travel a declarat ca cea mai cautata destinatie externa pentru minivacanta de 1 mai ramane Bulgaria, iar ca destinatii interne cele mai cautate sunt statiunile montane.
Sejururile raman in topul preferintelor turistilor romani care au ales serviciile TUI TravelCenter.
Majoritatea romanilor au optat pentru sejururile de pe litoralul bulgaresc, cele mai populare statiuni fiind Nisipurile de Aur si Albena. Romania, in special statiunile de pe litoral, Turcia, Grecia, completeaza topul celor mai vandute destinatii pentru minivacanta de 1 mai, a declarat Cosmin Marinof, directorul national de vanzari al TUI TravelCenter prin Eurolines.
Numarul de turisti care au ales sa-si rezerve minivacanta de 1 mai prin intermediul TUI TravelCenter este in crestere cu peste 35% comparativ cu perioada similara din 2013, majorare datorata atat ofertelor pentru inscrierile timpurii, cat si a diversificarii destinatiilor din portofoliul nostru. 

Source: Daily Business