Delta Dunarii ar putea atrage investitori din Emiratele Arabe Unite si Qatar

Prezenti la conferinta internationala “Dunarea si Delta Dunarii Perspective si provocari”, ambasadorii Emiratelor Arabe Unite si Statului Qatar in Romania s-au declarat interesati de dezvoltarea unor investitii in Delta Dunarii.

Ambasadorul Emiratelor Arabe Unite in Romania, Yacoub Yousef al Hosani, a declarat ca este nevoie de multe investitii locale pentru dezvoltare, mai ales in infrastructura turistica, hoteluri, statiuni de odihna.

Totodata, diplomatul a precizat ca exista cateva companii carora le-a fost prezentata Delta Dunarii, pentru a realiza in viitor proiecte de investitii straine in zona.

De asemenea, ambasadorul Statului Qatar in Romania, Salem Al Jaber, a declarat ca investitiile sunt necesare in Delta Dunarii, pentru ca zona sa se dezvolte din punct de vedere turistic.

Acesta a precizat ca va scrie Guvernului din Qatar pentru a trimite persoane care sa investeasca in Delta Dunarii, deoarece este un loc natural si locurile naturale sunt din ce in ce mai cautate.

Totodata, Salem Al Jabar a promis ca va discuta cu reprezentantii companiei Qatar Airways sa includa informatii despre Delta Dunarii in brosura de prezentare a celor mai frumoase zone turistice din lume, care se gaseste la bordul avioanelor.

Source: Capital