De Paste numarul turistilor romani care vor pleca in Bulgaria va creste cu 150% fata de 2006

Purtatorul de cuvant al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism, Traian Badulescu, a declarat ca in acest an cu ocazia Pastelui, in Bulgaria vor calatori cu pana la 150% mai multi turisti romani fata de perioada similara a anului trecut iar pentru celelalte destinatii de peste granita se estimeaza ca vor inregistra cresteri de 25%.

In ceea ce priveste turismul intern, agentiile estimeaza o crestere de doar 5-10%.

Traian Badulescu a declarat ca in prezent au fost vandute 40-50% din pachetele turistice pentru perioada Pastelui si estimeaza ca pana la sfarsitul lunii martie sau chiar mai devreme pachetele se vor termina.

Reprezentantul ANAT estimeaza agentiile de turism vor inregistra dupa aceasta perioada o cifra de afaceri 19 milioane EUR, dintre care 7 milioane EUR pe extern si 12 milioane EUR pe turismul intern.

Totodata, Traian Badulescu estimeaza pentru perioada sarbatorilor pascale un aflux destul de mare de turisti rusi, ucraineni etc.

Printre destinatiile alese de turistii romani se afla Bulgaria, Egipt, Grecia, Cipru, Turcia, Malta, Israel, Viena, Roma, Praga si Londra.
Source: Curierul National