De 1 mai 20.000 de romani vor pleca in strainatate

In acest an, numarul turistilor care vor pleca in strainatate in mini-vancanta de 1 mai va stagna la aproximativ 20.000, au declarat reprezentantii agentiei de turism Prestige Tours.

Printre destinatiile externe alese de turistii romani anul acesta se numara Bulgaria, nordul Greciei sau Turcia, considera Mircea Vladu, proprietarul Prestige Tours.

Pe litoralul romanesc sunt asteptati sa soseasca de 1 mai 20.000 de romani, generand agentiilor de turism venituri de peste 4,5 milioane RON, in crestere usoara fata de anul trecut, considera Traian Badulescu, purtator de cuvant al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism, ANAT.

Badulescu a precizat ca pe litoral vor fi deschise de 1 mai peste 50 de hoteluri, iar cea mai aleasa statiune va fi Mamaia. Pretul unui sejur de 2-3 nopti cu mic dejun inclus, in perioada 1 mai variaza intre 100 si 400 RON/persoana.

Destinatiile montane vor fi alese de aproximativ 15.000 de turisti romani, in crestere cu aproximativ 15%, fata de anul trecut, cand au fost inregistrati aproximativ 13.000 de turisti, a declarat Daniel Vasilescu, presedintele Federatiei Patronale din Turismul Romanesc. Pe primul loc in preferintele romanilor sunt statiunile de pe Valea Prahovei.

Source: Daily Business