80.000 de romani isi vor lua pachete de vacanta in perioada Pastelui

Pentru acest an, agentiile de turism estimeaza ca aproximativ 80.000 de romani isi vor achizitiona pachete de vacanta in perioada Pastelui, peste 60% dintre acestia preferand destinatii interne. Destinatiile externe vor fi alese de aproximativ 25.000 de turisti.

Purtatorul de cuvant al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism, ANAT, Traian Badulescu, a declarat ca pe intern se inregistreaza o crestere de pana la 10% a numarului de turisti comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

Pana in prezent au fost vandute aproximativ 60% din totalul pachetelor disponibile in agentii pentru destinatii din tara, iar in statiunile externe au fost rezervate 70% din vacante, a precizat Badulescu.

Reprezentantul ANAT a declarat ca achizitia de pachete turistice de Paste este stimulata de ofertele early booking. Potrivit datelor ANAT, agentiile au vandut in acest an peste 12.000 de pachete prin acest program, valoarea totala a vanzarilor depasind 12 milioane RON.

Tarifele pentru vacantele interne variaza intre 50 EUR si 150 EUR, in functie de unitatile de cazare, servicii si perioada sejurului, iar cele pentru destinatiile externe pornesc de la 60 EUR si pot ajunge la peste 1.000 EUR.

Source: Bloom Biz