Cursele low-cost ar putea fi mutate pe aeroportul de la Alexeni, in judetul Ilfov

Peste 10 ani Aeroportul Baneasa nu va mai fi destinat zborurilor low-cost, care in acest moment asigura cea mai mare parte din venituri, cursele operatorilor low-cost la Alexeni, in judetul Ilfov, in apropiere de Urziceni.

Ministrul transporturilor, Radu Berceanu, a declarat ca se fac pregatirile necesare pentru ca operatorii low-cost sa se mute treptat pe aeroportul de la Alexeni, care va fi dezvoltat in urmatorii 7-10 ani, urmand ca la Aeroportul Baneasa sa ramana doar companiile care vor putea sa plateasca tarifele de operare care vor fi majorate.

Oliver Jankovec, directorul general al filialei europene a Asociatiei Aeroporturilor Internationale, ACI Europe, a declarat ca Aeroportul Baneasa va putea fi utilizat pentru curse charter si pentru traficul premium, asa cum se intampla si in alte aeroporturi europene situate in interiorul oraselor.

Specialistii de pe piata nu considera insa ca extinderea orasului si poluarea fonica determinata de aeroportul Baneasa ar putea fi motive intemeiate pentru ca aeroportul sa fie desfiintat.

Aeroportul Baneasa s-a dezvoltat foarte mult in ultimii ani datorita intrarii a tot mai multe companii low-cost iar in acest an se vor investi 18 milioane EUR in repararea pistei.

Florin Fulger, directorul general al aeroportului Baneasa Aurel Vlaicu, apreciaza ca Aeroportul Baneasa va supravietui pentru ca aviatia este intr-o expansiune continua si trebuie identificate cele mai bune oportunitati pentru aeroport.
Source: Curierul National