Croazierele aduc tot mai multi turisti straini in Romania

In sezonul de croaziere 2012, care se va incheia in data de 13 noiembrie 2012 cu sosirea navei Pacific Princess, in Portul Constanta au sosit peste 50 nave de croaziera. Pana in prezent au vizitat Constanta 31.348 de pasageri, in crestere cu 30% fata de 23.878 de pasageri cati au fost in 2011.
Sezonul de croaziere 2013 va aduce o crestere semnificativa a numarului de pasageri, un exemplu fiind compania Costa Crociere prezenta in 2012 cu 5 sosiri, confirmand pentru sezonul 2013 ca va avea 9 sosiri ale navelor companiei.
Agentiile de turism au precizat ca cele mai solicitate excursii si tururi locale au fost: o zi la Bucuresti, croaziera de o zi in Delta Dunarii, tururile culturale – arheologice – religioase si gastronomice (cetatile Histria si Admaclisi, manastirea Sf. Andrei, etc.), tururi de litoral si degustari de vinuri la crama Murfatlar.
Majoritatea pasagerilor care sosesc la bordul navelor de croaziera sunt cetatenii americani, urmati indeaproape de cetatenii francezi, italieni si germani.

Source: Asociatia pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului Litoral–Delta Dunarii