Criza financiara va afecta turismul romanesc pentru circa 2 ani

Criza financiara ar putea afecta turismul romanesc pe o perioada de circa 2 ani, segmentul de business fiind cel mai atins in acest sens, a declarat presedintele ANAT pe regiunea de sud, Adrian Voican.

Turismul intern va fi putin afectat de criza financiara, insa in ceea ce priveste turismul extern, reprezentantul ANAT apreciaza ca turistii romani se vor orienta spre vacante mai scurte si mai ieftine in mare parte datorita operatorilor aerieni, care, afectati de criza, ar putea ridica preturile.

Voican a precizat ca operatorii low-cost ar putea profita de criza financiara, lansand puternice campanii de promovare si operari de reduceri de preturi considerabile.

Traian Badulescu, purtatorul de cuvant al ANAT, a declatat ca vanzarile agentiilor de turism vor fi afectate intr-o mica masura de criza financiara internationala, pentru acest an estimandu-se o crestere de 30% a pietei pentru turism extern si de 10% pentru turismul intern.

Reprezentantii agentiilor de turism apreciaza ca vor fi afectate, in special, vanzarile de destinatii indepartate, deoarece acestea sunt mai costisitoare, iar multi clienti isi vor restrange cheltuielile in contextul crizei de lichiditati si al scumpirilor survenite pe fondul turbulentelor financiare internationale.

Source: Curierul National