Crestere de 5% a sosirilor de turisti straini la nivel global, in S1

In primele sase luni ale acestui an, sosirile de turisti straini au inregistrat o crestere de 5% comparativ cu perioada similara a anului trecut, ajungand la aproximativ 500 milioane, potrivit unui raport publicat pe data de 27 august de Organizatia Mondiala a Turismului, UNWTO. Aceasta crestere a depasit estimarile initiale de la inceputul anului, care prevedeau o majorare de 3-4%.
Astfel, destinatiile turistice din intreaga lume au primit 494 milioane vizitatori in primul semestru al acestui an, cu 25 de milioane de turisti mai multi decat in perioada similara a lui 2012. Cresterea a fost mai puternica in destinatiile turistice din economiile emergente – 6%, decat in cele din economiile avansate – 4%.
Pe regiuni, Europa a inregistrat o crestere de 5% a numarului de turisti, sustinuta de Europa Centrala si de Est, cu 10% precum si Europa de Sud si Mediteraneana, care au avut o crestere de 6%.
Asia si Pacificul au inregistrat o crestere peste asteptari de 6% in timp ce rezultate sub asteptari au inregistrat cele doua Americi si zona Caraibelor.
UNWTO se asteapta ca tendinta de crestere a sosirilor de turisti sa continue si in a doua jumatate anului dar intr-un ritm mai modest.
Pentru acest an organizatia estimeaza ca sosirile de turisti internationali vor inregistra o crestere de 3-4%, peste estimarile de la inceputul anului.

Source: Business24