Creditorii au votat: Asmita Gardens intra in portofoliul Alpha Bank

Adunarea Generala a Creditorilor Asmita Gardens, ansamblul rezidential intrat in insolventa in 7 noiembrie anul trecut, a aprobat planul de reorganizare propus de Alpha Bank, principalul creditor al proiectului, prin intermediul AGI RRE. Planul a fost votat cu majoritate de 69% din totalul creantelor cu drept de vot inscrise la masa credala.
Planul va intra in vigoare imediat dupa confirmarea sa de catre judecatorul sindic. Grecii de la Alpha Bank si-au exprimat dreptul de a intra in posesia ansamblului rezidential Asmita Gardens daca in termen de 16 luni de la aprobarea planului nu se vor vinde apartamente in valoare de circa 23 mil. euro.
„In cazul in care rambursarea de 102.988.520 (circa 23 mil. euro) din creditul acrodat de AGI-RRE Participations (societate controlata de Alpha Bank n.red.) nu are loc pana la expirarea celor 16 luni de la data confirmarii planului de reorganizare rezulta ca piata rezidentiala nu prezinta o cerere solvabila de apartamente in proiectul Asmita Gardens suficient de mare pentru a rambursa integral partea garantata a creditului garantat al AGI-RRE Participations de 56,65 mil. euro in perioada de reorganizare de trei ani”, se precizeaza in planul intocmit de banca.
Cititi articolul integral pe Capital
 
 

Source: Flux Imobiliar