Corina Martin aleasa in Comisa de touroperatori a ECTAA

In perioada 26-27 mai a avut loc la Praga, Adunarea Generala Bianuala a Grupului Asociatiilor Agentiilor de Turism si Touroperatorilor din cadrul Uniunii Europene – ECTAA.

In cadrul evenimentului, Corina Martin, presedintele Asociatiei Nationale de Turism, ANAT, a fost aleasa in Comisia de touroperatori, iar vicepresedintele ANAT, Antonio Nitu, a fost ales in Comisia de Air Matters.

Mandatele membrilor ECTAA dureaza 2 ani si reprezinta decizia unanima a tuturor tarilor membre.

Corina Martin a declatat ca, in viitor ANAT va detine cu siguranta presedintia ECTAA deoarece aceasta nominalizare revine fiecarei tari, prin rotatie, in ordine alfabetica, pe un mandat de 2 ani.

In prezent, presedentia ECTAA este detinuta de Bulgaria, iar in ceea ce priveste colaborarea dintre Romania si Bulgaria, presedintele ANAT a precizat ca tara noastra va dezvolta parteneriate cu Bulgaria, urmand a fi realizate actiuni comune, prin care cele doua tari sa poata impune anumite propuneri care sa sprijine activitatea specifica a agentiilor de turism din Europa Centrala si de Est si turismul din regiune.

Totodata, Martin a precizat ca a fost infiintata o asociatie de promovare comuna, numita „Turism la Marea Neagra”, tinand cont de faptul ca intreaga regiune a Marii Negre are nevoie de mai multa promovare comparativ cu alte regiuni ale Europei.

Source: Horeca Romania