Cooperare Romania – Israel in privinta promovarii turismului

In perioada 6-8 aprilie, ministrul israelian al turismului, E.S. Stas Misejnikov, a efectuat o vizita oficiala in Romania, la invitatia ministrului Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea.

Cu aceasta ocazie cei doi oficiali au discutat despre identificarea de noi modalitati de colaborare in domeniul turismului intre cele doua state.

Anul trecut, numarul turistilor israelieni sositi in Romania a fost de 80.000, in crestere cu 33% fata de anul anterior, ceea ce plaseaza Isaelul pe locul 16 in clasamentul tarilor sursa pentru turistii care au vizitat Romania.

Elena Udrea apreciaza ca potentialul este mult mai mare si Israelul poate ocupa cat de curand un loc in top 10.

Au fost discutate o serie de aspecte privind promovarea Romaniei pe piata turismului din Israel, respectiv promovarea Israelului ca destinatie turistica pentru turistii romani, precum si oportunitatile de investitii in lucrari de infrastructura turistica sau in industria ospitalitatii din Romania si Israel.

Cu aceasta ocazie, s-a luat decizia infiintarii unui grup de lucru tehnic comun, care sa propuna activitati concrete de punere in practica a deciziilor luate la nivel de ministri de turism in relatia de cooperare Romania – Israel.

Source: Adevarul