Cele mai piperate preturi in rezidential: numerotarea inversa incepe de la 65.600 $/mp

Bogatii din Europa isi doresc o resedinta in Elvetia, Marea Britanie, Monaco si… Bulgaria

Topul celor mai scumpe piete rezidentiale din lume continua sa fie dominat de tari precum Monaco, Marea Britanie, Franta sau China, unde numerotarea in evaluarea unui metru patrat al unei proprietati de lux incepe cu numere compuse din cinci cifre.

Astfel, potrivit ultimului studiu de piata dat publicitatii de Knight Frank, parte a raportului privind bunastarea in lume, in orasele aflate pe primele 10 pozitii in topul celor mai scumpe destinatii rezidentiale preturile variaza intre 27.100 $/mp (Singapore) si 65.600 $/mp (Monaco).
Jumatate din cele 10 destinatii de top ale luxului rezidential reprezinta orase sau statiuni de lux din Franta precum Cap Ferrat (54.600 $/mp), St Tropez (40.800 $/mp), Paris (40.500 $/mp), Courchevel (38.800 $/mp) si Cannes (31.900 $/mp).

Totodata, o privire in plan mondial asupra pietei rezidentiale dezvaluie faptul ca pe 31 din principalele 80 de piete rezidentiale din lume preturile au crescut in 2011 cu pana la 21%, in timp ce in 23 dintre cazuri preturile au scazut cu 1%-10%.

Romania nu figureaza in topul mondial, iar singurele destinatii de top est-europene sunt Praga (8.000 $/mp) si Dubrovnik (Croatia, 6.400 $/mp).

Bulgaria, cea mai dorita destinatie din estul Europei

Un element ce explica scumpetea rezidentiala in majoritatea tarilor prezente in topul luxului este dat de indicatorul Knight Frank privind locul in care bogatii din Europa ar dori sa-si mute resedinta de baza.

Astfel, 39% din milionarii Europei ar dori sa se mute in Elvetia, 12% in Marea Britanie, 9% in Monaco si 8% in SUA.

Aproximativ 4% din europeni prefera Singapore si Hong Kong, iar pentru Franta, Bahamas, Belgia, Guernsey, Jersey si India tind 3% din europeni.

Canada si Emiratele Arabe Unite se afla in preferintele a 2% din europenii bogati, iar Spania si Bulgaria sunt in planurile a 1% din cei intervievati.

Source: Flux Imobiliar