Continental Hotels: incasari cu 18% mai mici, in primele 10 luni

In primele zece luni ale acestui an, lantul hotelier Continental, controlat de omul de afaceri Radu Enache, a avut incasari in scadere cu 18% in lei si un grad de ocupare mediu de 50,8%.

Enache, care a precizat ca, in zilele de duminica, hotelurile din lantul Continental au grade de ocupare de pana la 38%, iar aproximativ 65-70% din veniturile grupului au fost generate de activitatea de cazare, restul provenind din organizarea de evenimente de afaceri si din segmentul de food&beverage.

Desi s-a simtit o oarecare revigorare a activitatii hoteliere in ultimele trei luni fata de prima parte a anului, organizarea de evenimente de tip conferinte si traininguri continua sa lase de dorit.

Radu Enache a declarat ca s-au angajat aproximativ 100 de persoane in cele doua hoteluri finalizate anul acesta, Grand Hotel Continental si Ibis din Sibiu, a caror investitie este estimata la 15 milioane EUR.

Grand Hotel Continental, clasificat la 5 stele, va fi deschis la inceputul lunii decembrie.

Omul de afaceri ia in calcul vanzarea de noi unitati hoteliere prin contract de tip sale&lease back, dupa ce in ultimii doi ani a semnat patru astfel de contracte, in valoare de aproximativ 35 milioane EUR.

Hotelul Hello din capitala, clasificat la 2 stele, a fost vandut catre Immorent, divizia de investitii imobiliare a grupului Erste, iar hotelul Ibis din Constanta a fost vandut in 2008, urmand sa fie rascumparat dupa 15 ani. In 2007 alte doua contracte de tip sale&lease back, in valoare de 18,4 milioane EUR, au fost incheiate pentru hotelurile Continental Arad si Ibis Parlament din Bucuresti.

Radu Enache a precizat ca in urmatoarele cinci-sase luni nu va mai demara nici un proiect.

Source: Ziarul Financiar