Continental Hotels: afaceri de 10 milioane EUR, in S1

Lantul hotelier Continental Hotels, controlat de omul de afaceri Radu Enache, a inregistrat in primul semestru al acestui an o cifra de afaceri de 9,5 – 10 milioane EUR, nivel similar cu cel de anul trecut, in conditiile in care capacitatea de cazare a lantului a crescut cu 15% in urma deschiderii a doua hoteluri la sfarsitul anului trecut.

Gradul de ocupare al celor 14 hoteluri din lantul Continental a fost de 51% in primele sase luni, fata de 42% in aceeasi perioada a anului trecut.

In luna iunie a acestui an, Grand Hotel Continental, singura unitate de 5 stele din grupul Continental, a operat la un grad de ocupare de 38%, fata de 50% in luna anterioara.

Radu Enache a declarat ca rezultatele din primul semestru au fost mai mici cu 23% fata de cele estimate pentru aceasta perioada, ceea ce a dus la stoparea angajarilor, inghetarea salariilor si la trecerea unei parti a angajatilor pe persoane fizice autorizate. De asemenea, compania a anuntat ca toate proiectele de dezvoltare ale grupului se alfa in stand-by.

Enache a mai declarat ca nu vede semne mai bune in a doua parte a anului, in conditiile in care guvernantii nu au luat masuri corespunzatoare de relansare a economiei.

Source: Ziarul Financiar