Conform unui studiu, turistii romani sunt dispusi sa plateasca mai mult pe mancatul in oras in timpul vacantei

73% dintre calatorii romani sunt dispusi sa plateasca mai mult pe mesele in oras in timpul unei vacante, fata de iesitul in oras in localitatea de provenienta.
Tendinta de a cheltui mai mult pe mancare si bauturi nu se reflecta la fel de mult si in locuitorii altor tari care au raspuns la chestionar: doar 52% dintre danezi, finlandezi sau rusi ar fi dispusi sa lase mai multi bani in restaurantele din orasele in care calatoresc.
Cei care se apropie cel mai mult de obisnuintele romanilor din acest punct de vedere sunt respondentii din Columbia sau Mexic, fiecare cu un rezultat de 70%.
Calatorii isi doresc de la vacanta lor mai mult decat sa se relaxeze intr-un singur loc, fara sa faca nimic. 
Cei mai multi dintre respondenti isi doresc sa gaseasca restaurante bune in apropierea hotelului in care sunt cazati, insa 41% cauta locuri atractive in care pot servi pranzul sau cina in aer liber.
Un sfert dintre participantii la studiu cheltuie intre 81 si 120 RON/persoana pe un meniu in timpul vacantei, iar alti 15% au afirmat ca de obicei platesc intre 161 si 320 RON/persoana pentru un meniu.
Preturile studiate arata ca in Romania costul mediu al unui meniu cu trei feluri de mancare intr-un restaurant de nivel mediu pentru o persoana este de 50 RON (locul 57 din 86 de tari analizate).
Studiul a fost realizat pe datele colectate in luna ianuarie 2019 printr-un sondaj online in randul a 23.400 de persoane din 22 de tari, dintre care 1.006 romani cu varste cuprinse intre 18 si 65 de ani. 

Source: Profit