Complexul hotelier Radisson Blu din Bucuresti a fost evaluat la 110 mil. EUR

Valorea de piata a complexului hotelier Radisson Blu din Bucuresti, controlat de compania Bucuresti Turism, se ridica la aproximativ 110 mil. EUR, potrivit calculelor efectuate de Ziarul Financiar.

Calculele ZF au la baza o evaluare efectuata de Raiffeisen Bank, cu care Bucuresti Turism discuta contractarea unui credit de cel mult 71,5 mil. EUR, reprezentand 65% din valoarea complexului.

Pe data de 18 august, Consiliul de Administratie al SC Bucuresti Turism SA va convoca Adunarea Generala a Actionarilor societatii pentru aprobarea termenilor, predarea si executarea unui contract de facilitate de credit cu Raiffeisen Bank International AG, RBI.

Scopul acestui credit este de a refinanta datoriile existente dintr-un contract de credit incheiat cu Piraeus Bank Romania SA si alti imprumutatori sindicalizati, dar si a imprumutului acordat de BEA Hotels Finance B.V.

Complexul include hotelul de Radisson Blu, clasificat la 5 stele, fostul complex de apartamente Centre Ville, precum si spatii comerciale de 6.500 mp.

Source: Horeca Romania