Compania hoteliera Bucuresti Turism a investit 3 milioane de euro in Elite Apartments

Compania hoteliera Bucuresti Turism a investit 3 milioane de euro in Elite Apartments care detine 62 de camere de lux clasificate la cinci stele si care vor fi inaugurate pe 1 octombrie. Elite Apartments este situat in cadrul complexului Centre Ville, din care mai fac parte ApartHotel, Hotelul Bucuresti, restaurantul Le Bistro si centrul de fitness World Class Health.

Directorul de operatiuni al Bucuresti Turism, Yaron Ashkenazi, a declarat ca pentru primul an se estimeaza un grad de ocupare de 65-70% iar pentru al doilea an se asteapta un grad de ocupare de pana la 80%. Hotelul Elite Apartments este destinat in principal oamenilor de afaceri. Preturile camerelor variaza intre 280 si 630 de euro pe noapte sau intre 2.600 si 5.500 de euro pe luna, in cazul inchirierilor pe termen lung.

Pentru a invinge concurenta de pe piata, si anume hotelurile de patru si cinci stele, Elite Apartments a incheiat contracte cu mai multe companii multinationale si investitori straini.

Directorul de operatiuni al Bucuresti Turism a mai precizat ca viitoarea investitie a companiei va fi intr-un restaurant de lux situat in cadrul complexului pentru care se va incerca o certificare Michelin la una sau doua stele. Restaurantul va fi deschis o data cu hotelul Bucuresti peste doi ani.

Principalul actional al Bucuresti Turism este compania israeliana Elscint cu 74% dintre actiuni, urmata de SIF Transilvania cu 8%. Proiectul Centre Ville este finantat prin reinvestirea profitului si prin imprumuturi bancare. Investitia totala in complex se va ridica la suma de 8 milioane de euro. Pentru segmentul ApartHotel si construtia Le Bistro s-au investit 1,7 milioane de euro. In primele sase luni ale anului gradul de ocupare al ApartHotel a fost de 95% iar cifra de afaceri a fost de aproximativ 2 milioane de euro.
Source: Ziarul Financiar