Compania aeriana low-cost Germanwings va opera din martie in Romania

Incepand din data de 25 martie compania aeriana Germanwings, divizia low-cost a Lufthansa, va opera in Romania iar pentru primul an de functionare estimeaza ca va transporta 35.000 de pasageri.

Andreas Engel, reprezentantul companiei Germanwings, a declarat ca pentru inceput se va opera pe o singura ruta, Bucuresti-Koln insa, pe parcursul acestui an ar putea fi introduse si alte destinatii cu plecare de pe Aeroportul Baneasa.

Compania va avea 3 zboruri dus-intors pe saptamana, urmand sa-si mareasca frecventa pe parcurs. Printre posibilele destinatii cu plecare din Bucuresti sunt si Berlon, Hamburg sau Stuttgart. Pe langa ruta Bucuresti-Koln, Germanwings va mai introduce din martie si alte rute noi spre Koln din Burgas, Sarajevo, Sofia, Zadar, Varna, Alghero sau Kavala.

In 2006 compania germana low-cost a inregistrat o crestere a cifrei de afaceri de 39%, la 560 milioane EUR si un trafic de 7,1 milioane de pasageri, cu 31%, mai mult fata de 2005.

Pe langa Germanwings, pe piata aeriana din Romania si-au anuntat intrarea si Easy Jet si se poarta discutii cu Air Berlin si Ryanair, a declarat Florin Fulger, directorul general al Aeroportului Baneasa Aurel Vlaicu.

Companiile low-cost vor determina o noua crestere pe aeroportul Baneasa, dupa ce anul trecut traficul a ajuns la 700.000 de pasageri, fata de 380.000 in anul precedent. In perioada 10 mai – 10 iunie Aeroportul Baneasa va fi inchis pentru renovari. In perioada in care va fi inchis aeroportul, companiile aeriene low-cost vor zbura, cel mai probabil, de pe Henri Coanda Otopeni.

De pe aeroportul Baneasa zboara companiile low-cost Blue Air, MyAir, dar si Wizz Air, incepand cu acest an.
Source: Wall-Street