Compania aeriana Tarom intentioneaza sa se alature aliantei Sky Team

Compania aeriana Tarom analizeaza posibilitatea de a se alatura aliantei Sky Team, in prezent luandu-se aprobarea Consiliului de Conducere al Sky Team de a include compania in primul grup de membri asociati.

Etapele care vor trebui parcurse pentru aderarea la un grup international sunt incheierea si semnarea contractelor de asociere, insusirea tuturor cerintelor si standardelor tehnice de asociere care fac referire la asigurarea standardelor de calitate ale aliantei si armonizarea sistemelor IT in scopul fluidizarii operatiunilor de vanzare, rezervari, distributie, prelucrare operationala a pasagerilor, fidelizare etc. Dupa indeplinirea acestor criterii se va semna actul care va conferi companiei TAROM statutul de asociat.

Printre avantajele oferite de aderarea la o alinata se numara gradul ridicat al calitatii serviciilor oferite si cresterea numarului de zboruri si de conexiuni, al destinatiilor deservite impreuna cu partenerii din alianta.

Din alianta Sky Team fac parte companiile aeriene Aeromexico, Air France, KLM, Alitalia, Continental Airlines, CSA Czech Airlines, Delta Air Lines, Korean Air si Northwest Airlines.

Compania aeriana TAROM estimeaza pentru 2006 un profit operational de 12 milioane USD, pentru 2007, 11 milioane USD iar pentru 2008, 9 milioane USD. De asemenea intentioneaza sa transporte in 2006 1,45 milioane de pasageri, in 2007, 1,57 milioane iar in 2008 aproximativ 1,8 milioane de pasageri, rata de crestere anuala fiind de aproximativ 9-10%.

In 2004, companiile TAROM si AIRBUS SAS au semnat un contract de vanzare-cumparare pentru 4 aeronave tip A318-100 iar valoarea contractului este de 229,1 milioane USD.
Source: Saptamana Financiara