A doua licitatie privind inchirierea spatiului din terminalul de pasageri din portul Constanta nu a avut ofertanti

Daca la prima licitatie, organizata pentru inchirierea spatiului din cadrul terminalului de pasageri din Portul Constanta, doar doua societati au cumparat caietul de sarcini dar nu s-au mai prezentat la licitatie, la cea de-a doua licitatie nu s-au mai inregistrat participanti. Putine societati pot indeplini conditiile impuse in caietul de sarcini si isi pot permite sa plateasca tariful minimal de 280.000 EUR pe an, calculat de Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime Constanta pentru inchirierea terminalului.

O posibila solutie este o colaborare a CNAPMC cu o societate comerciala. Agentia maritima Navlomar si-a manifestat deja intentia de a incheia un acord de colaborare cu administratia portuara pentru a atrage si a intensifica traficul de pasageri tip linie, pe diferite destinatii din Marea Neagra si din Marea Mediterana.

Terminalul de pasageri a fost construit de catre CNAPMC in urma unei investitii de 2,8 milioane EUR. Terminalul respecta normativele europene privind fluxul de calatori, dispune de facilitati moderne pentru turisti si ofera conditii optime pentru acostarea navelor de croaziera fluviale si a navelor maritime de pasageri de mari dimensiuni.
Source: Romania Libera