Compania Hoteliera Intercontinental ii va da in judecata pe omul de afaceri Dan Adamescu si pe fiul acestuia

Compania Hoteliera Intercontinental, care opereaza hotelul de 5 stele InterContinental din Bucurestiului, ii va da in judecata pe omul de afaceri Dan Adamescu si pe fiul acestuia, Alexander, dupa ce Astra Asigurari, firma controlata de familia Adamescu si care detine un pachet de actiuni ale hotelului, a fost declarata in instanta ca fiind in stare de faliment.
Procesul va fi deschis impotriva acestora, ca administratori ai societatii care opereaza hotelul, precum si impotriva altor persoane, fosti administratori, sub forma unei actiuni in raspundere.
O actiune in raspundere contra administratorilor este un mijloc de drept procesual utilizat de Adunarea Generala a Actionarilor pentru recuperarea daunelor cauzate societatii de acestia ca urmare a incalcarii indatoririlor.
In luna aprilie, Societatea de Asigurare Reasigurare Astra, controlata de familia Adamescu, a fost declarata de catre Curtea de Apel Bucuresti ca fiind falimentara.
Astra, prin Agentia sector 3, are aproape 17% din titlurile operatorului hotelului InterContinental si este al doilea mare actionar dupa un offshore cipriot despre care presa a scris ca este controlat tot de Adamescu.
Participarea Astra la capitalul social a fost de 13,6 mil. RON, valoare apropiata de pretul care ar fi obtinut daca participatia ar fi vanduta la bursa.

Source: Profit