Vola.ro: Destinatiile din Grecia si Tenerife au fost cele mai solicitate de turistii romani in aceasta vara

Potrivit unei analize efectuate de Vola.ro, in aceasta vara cei mai multi romani care au ales sa plece in vacanta in strainatate au optat pentru sejururi in Grecia sau in Tenerife.
Destinatiile preferate pentru city break au ramas marile orase europene, printre care se numara Paris, Barcelona si Venetia. Media de pret pentru un city break a fost de 250 EUR/persoana, cu 3 nopti de cazare si transport cu avionul incluse.
Turistii romani au platit in medie 550 EUR/persoana pentru un sejur de 7 zile in afara tarii, cu transportul si cazarea incluse. 
27% din turistii Vola.ro au optat pentru vacante in strainatate de cel putin 7 zile, in timp ce 73% au ales city break-urile.
Cea mai populara destinatie de city break in 2016 a fost Roma, urmata de Barcelona, Venetia, Dubai si Paris. In ceea ce priveste sejururile, optiunile principale ale romanilor au inclus destinatii din insulele grecesti si din Spania, respectiv Creta, Zakynthos, Santorini, Tenerife si Corfu.
In medie, turistii romani si-au rezervat vacanta cu aproximativ o luna si jumatate inainte, in cazul sejururilor, si cu 2 luni si jumatate inainte, in cazul city break-urilor. Cu toate acestea, multi turisti au facut rezervarile chiar si cu 3 saptamani inainte de data plecarii. 

Source: Economica