Compania Hoteliera Intercontinental Romania a incheiat al cincilea an consecutiv cu pierderi

Compania Hoteliera Intercontinental Romania, RCHI, care detinea la sfarsitul anului 2005 hotelurile Intercontinental si Lido, a incheiat al cincelea an consecutiv cu pierderi. Ultimele informatii oficiale indicau o pierdere de 1,1 milioane EUR pe primul semestru al anului trecut, in timp ce pierderile pe tot parcursul anului 2004 s-au ridicat la 1,2 milioane EUR.

La sfarsitul anului trecut, portofoliul RCHI a fost reorganizat, iar societatea a renuntat la hotelul Lido, clasificat la 4 stele. Din luna septembrie 2005 elvetianul Hans Rudolf Rutti a preluat conducerea hotelului Intercontinental de la Viorel Paunescu, actualul general manager al RCHI.

Bilantul pe anul trecut al hotelului Intercontinental s-a incheiat cu pierderi la o cifra de afaceri de 9,5 milioane EUR, in conditiile in care hotelul a avut un grad mediu de ocupare de 60-64% si a functionat la mai putin de jumatate din capacitatea totala de 403 camere, restul aflandu-se in renovare.

La sfarsitul lunii ianuarie urmeaza sa fie date in folosinta 100 de camere pentru renovarea carora s-au investit 1,5 milioane EUR iar potrivit declaratiei directorului general al hotelului Intercontinental, Hans Rudolf Rutti, in anul urmator vor mai fi renovate inca 100 de camere, suma investitiei fiind prevazuta la 1,5 – 2,5 milioane EUR.

Pentru acest an, Hans Rudolf Rutti estimeaza o crestere a cifrei de afaceri de 20-30%, ajungand la 13,5 milioane EUR.

Intercontinental detine franciza brandului international Intercontinental Hotels, care mai opereaza in Romania, in contract de management, hotelul de cinci stele Crowne Plaza.
Source: Ziarul Financiar