Compania Continental Hotels va contracta un credit de 27 milioane EUR

Continental Hotels va contracta in urmatoarea perioada un credit de aproximativ 27 milioane EUR destinat realizarii a cinci proiecte hoteliere, care cuprind renovarea hotelurilor Continental din Bucuresti si Bulevard din Sibiu si constructia a trei noi unitati una in Bucuresti si doua in Timisoara. Creditul va fi garantat cu bunuri din patrimoniul companiei a caror valoare este de 200 milioane RON si va fi rambursat intr-o perioada de 8 ani, plus o perioada de gratie de 18 luni. Radu Enache, general manager al companiei Continental Hotels, a precizat ca acesta suma va acoperi 80% din cheltuieli iar diferenta de 20% va fi acoperita din fondurile companiei.

Proiectul de investitii demareaza cu renovarea hotelului Bulevard din Sibiu, clasificat in prezent la 2 stele. Dupa finalizarea lucrarilor, hotelul va purta numele Continental, va fi clasificat la patru stele si va detine 136 de camere. Lucrarile vor incepe la 1 aprilie si vor dura 12 luni.

Lucrarile de renovare a hotelului Continental din Bucuresti vor incepe in perioada mai-iunie iar la finalizare hotelul, in prezent clasificat la 4 stele, va urca la 5 stele.

In Timisoara, Continental Hotels intentioneaza sa construiasca un complex hotelier care sa cuprinda o unitate clasificata la 4 stele si o unitate de 2 sau 3 stele. Pentru acest proiect a fost deja achizitionat terenul.

Revenind in Bucuresti, in locul birourilor detinute de companie in vecinatatea hotelului Ibis Nord din Bucuresti, va fi construit un hotel care va functiona sub brand-ul Continental Express. Noul hotel va fi clasificat la 2 stele si va detine 150 camere si spatii de birouri cu o suprafata de 3.200 mp. In functie de rezultatele obtinute cu acest proiect, lantul Continental intentioneaza sa se dezvolte pe segmentul de doua stele, printr-un plan de investitii de 36 milioane EUR pentru deschiderea a zece noi unitati hoteliere din aceasta categorie, in urmatorii doi ani.

Recent, grupul Continental a anuntat un plan de investitii de 66 milioane EUR destinat renovarii sau construirii a 11 hoteluri din Bucuresti si din provincie. Fondurile vor proveni si in urma listarii la bursa in vara acestui an dar si din credite bancare.

Continental Hotels detine in prezent 14 hoteluri dintre care 12 sunt active. In 2005 compania Continental a inregistrat o cifra de afaceri de aproximativ 23 milioane EUR. Actionarii companiei sunt Radu Enache care detine aproximativ 54% din actiuni, BERD cu 20%, SIF Transilvania cu 10%, SIF Banat – Crisana cu 1% si alti actionari minoritari.
Source: Ziarul Financiar