Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei apreciaza ca Legea Turismului, in forma actuala, nu va rezolva problemele turismului romanesc

Legea Turismului, in forma prezentata de Guvern, nu va putea rezolva problemele cu care se confrunta turismul romanesc, sustin reprezentantii Coalitiei pentru Dezvoltarea Romaniei.
Organizatia mentioneaza ca, in repetate randuri, industria turismului din Romania a solicitat o lege care sa puna sub o unica umbrela toate reglementarile din turism, sa rezolve problema promovarii potentialului turistic romanesc pe plan intern si international, sa ajute la rezolvarea celei mai mari provocari a industriei, care este lipsa fortei de munca, si sa diminueze semnificativ birocratia din domeniu.
In ceea ce priveste forta de munca, asteptarile industriei au fost si sunt sa regaseasca intr-un act legislativ actual o viziune si o strategie pe termen scurt, mediu si lung.
In ultima perioada s-au facut multe eforturi din partea mediului de afaceri pe aceasta zona, dar fara un sprijin real si constant din partea statului rezultatele sunt si vor fi modeste. In pofida multor intalniri si dezbateri intre mediul privat si autoritatile statului, textul actual al Legii Turismului nu corespunde solicitarilor industriei si nu va ajuta la iesirea din conul de umbra in care aceasta industrie, care ar putea contribui cu cel putin 10% din produsul intern brut al Romaniei, se afla de foarte mult timp. 
Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei solicita decidentilor aplicarea masurilor propuse inca de acum multi ani intr-o lege moderna si care sa fie implementata doar dupa elaborarea unui studiu de impact si a strategiei de turism (inclusiv in ceea ce priveste promovarea) a Romaniei, se mentioneaza in comunicat.

Source: Wall-Street