AccorHotels vrea sa preia integral lantul polonez Orbis

Operatorul hotelier francez AccorHotels pregateste o oferta de preluare a participatiei de 47,31% din actiunile pe care nu le detine inca la Orbis.
AccorHotels ofera 1,9 mld. de zloti (500 mil. USD sau 442 mil. EUR) pentru a prelua integral grupul polonez Orbis Hotel Group, cel mai mare jucator din Europa Centrala si de Est, cu operatiuni si in Romania.
Grupul francez a devenit actionar minoritar al Orbis in anul 2000, ulterior majorandu-si detinerea la 52,69%.
AccorHotels ofera 87 zloti pentru fiecare actiune Orbis sau 1,9 miliarde zloti in total. Pretul este cu 20% peste cotatia de inchidere a actiunilor Orbis in sedinta bursiera din data de 26 noiembrie 2018 si cu 11% mai mare raportat la pretul mediu ponderat cu volumul din ultimele 3 luni.
Oferta va fi derulata in perioada 17 decembrie 2018 – 18 ianuarie 2019 si va fi urmata de delistarea actiunilor Orbis de la bursa din Varsovia, insa numai daca AccorHotels va reusi sa cumpere o participatie de cel putin 37,13% din actiunile pe care nu le detine inca la grupul polonez.
Preluarea integrala a Orbis, care opereaza 128 de hoteluri in din Europa Centrala si de Est, va consolida prezenta AccorHotels in regiune, potrivit reprezentantilor grupului.
Orbis este prezent in 16 tari din regiune: Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Polonia, Romania, Serbia, Slovacia si Slovenia, fiind unic licentiator pentru toate marcile AccorHotels pe aceste piete.

Source: Profit