City Grill se va dezvolta si in sistem de franciza

Lantul de restaurante City Grill se va extinde si in sistem de franciza, fiind stabilite pentru anul viitor deschiderea in Bucuresti a primului restaurant de acest gen si continuarea negocierilor pentru alte doua locatii, in Bucuresti si in Constanta.

Dragos Petrescu, proprietarul City Grill, este, alaturi de Catalin Mahu si cofondatorul lantului de restaurante La Mama, infiintat acum sase ani. Cu cateva luni in urma s-a retras din afacere, urmand sa primeasca in transe, timp de trei ani, de la fostul sau asociat 50% din actiuni, evaluate de companiile de consultanta la 1,5 milioane EUR. O parte din sumele incasate vor fi investite in deschiderea de noi restaurante si cafenele ale lantului City Grill.

Vor fi deschise noi locatii proprii, una in Carrefour Baneasa, un restaurant si o cafeteria in cladirea de birouri America House si o cafeteria in cladirea Oracle. Cele patru noi locatii presupun investitii de aproximativ 700.000 EUR, cifra de afaceri prevazuta pentru pentru 2006 fiind de 4 milioane EUR.

De asemenea, City Grill va dezvolta un sistem de carduri de fidelitate in colaborare cu francizorul magazinelor de vestimentatie Riverwoods, prin care clientii restaurantelor City Grill vor beneficia de reduceri atat in restaurante cat si in magazine. De asemenea, vor fi deschise mici magazine de cadouri in restaurante.

In prezent exista in Bucuresti doua restaurante City Grill si o cafeteria. In decembrie, in centrul istoric al capitalei, va fi deschis al treilea restaurant City Grill, cu o suprafata de 600 mp, in urma unei investitii de aproximativ 500.000 EUR. Cifra de afaceri pentru 2005 este estimata la 1,7 milioane EUR.

City Grill este orientat spre acelasi segment de piata ca si lantul de restaurante La Mama, adresandu-se angajatilor marilor companii si ai bancilor, care cauta o alternativa la mancarea fast-food la costuri mai mici decat cele din restaurantele traditionale.
Source: Capital