Circuitele sunt tot mai atractive pentru romani

Cererea pentru circuite a crescut cu 15% in 2015, fata de 2014, circuitele tematice fiind cele care i-au atras cel mai mult pe romani, trendul ascendent mentinandu-se si in acest an, rezervarile realizate in primul trimestru al anului fiind mai mari cu 12% fata de perioada similara a lui 2015, potrivit datelor agentiei de turism Cocktail Holidays.
Cele mai cautate, pana in prezent, sunt programele de Thailanda, urmate de Cappadocia, Scandinavia – Capitale si Fiorduri, Croatia – Muntenegru.
De asemenea, inovatia sezonului in ceea ce priveste circuitele din Europa o reprezinta cele in Polonia. De anul acesta, in oferta agentiei se afla si circuitul Croatia-Muntenegru, care are deja o cerere semnificativa.
Cele mai populare circuite exotice sunt „Pe urmele civilizatiei Thai” (Thailanda) si „A opta minune a lumii” (Sri Lanka),  „Farmecul Chinei de la Nord la Sud” (China si Hong Kong, pentru a cunoaste civilizatia asiactica) si „De la Ocean la Atlantic, la orasele imperiale” (Maroc, pentru a vedea orasele imperiale).
In oferta Cocktail Holidays, circuitele reprezinta in prezent 7% din vanzari, iar pentru acest an, turoperatorul isi propune ca ponderea sa creasca la 15%.

Source: Capital