Mallul AFI din Brasov, inaugurat spre finalul lui 2017. Discutii avansate cu cele mai mari hipermarketuri

Orasul Brasov va avea un nou mall, marca AFI, amplasat in centru, pe platforma Hidromecanica. Dupa finalizarea procedurii de achizitie a terenului, AFI Europe Romania inceput derularea discutiilor cu cei mai importanti retaileri, pentru a stabili hipermarketul-ancora al centrul comercial. Potrivit unor voci din piata, partenerul ales va fi Carrefour Romania.
In vara lui 2015, compania care detine hipermarketurile Cora vindea un teren de 4 hectare din centrul Brasovului catre AFI Europe Romania. Desi operatorul Cora planuia sa ridice aici un complex imobiliar, a decis sa il vanda catre AFI Europe Romania, care urmeaza sa dezvolte un proiect cu destinatie mixta, care include centrul comercial AFI Palace Brasov si proiectul de birouri clasa A AFI Park Brasov.
Grupul israelian anunta ca tranzactia a fost finalizata si ca se afla deja in discutii avansate cu mai multe lanturi de retail pentru a fi hipermarketul ancora al mall-ul planuit sa fie livrat spre sfarsitul anului 2017. Potrivit surselor din piata, Carrefour Romania va fi retailerul care va inaugura un hipermarket la parterul centrului comercial.
„AFI Palace Brasov este unul dintre cele mai importante proiecte ale AFI Europe din Romania. Am finalizat achizitia terenului si, in prezent, purtam negocieri pentru spatiul dedicat hipermarketului cu principalele lanturi din Romania. Ne asteptam sa putem anunta noul nostru partener in urmatoarele saptamani. Acum ne concentram pe stabilirea mixului perfect de shopping si fun, pentru a oferi o experienta completa atat brasovenilor cat si turistilor care viziteaza orasul. Interesul mare al retailerilor pentru acest proiect ne face increzatori ca va fi unul dintre cele mai interesante centre comerciale din regiune si mall-ul lider din oras”, a precizat David Hay, CEO AFI Europe Romania.
Centrul comercial de 45.000 mp, care va fi dezvoltat in centrul de business al Brasovului (Centru Civic), va fi dispus pe doua niveluri, punand accent pe shopping si  modalitatile de petrecere a timpului liber si distractie. O caractereristica unica o reprezinta  terasa de mari dimensiuni cu vedere catre Muntii Carpati, de care vizitatorii se vor putea bucura si care va gazdui diverse evenimente si activitati pentru familii si turisti. Proiectul va fi construit potrivit standardelor necesare pentru obtinerea certificarii pentru constructii „verzi” LEED Gold.

Source: Imopedia/Media