Cifra de afaceri Eximtur a scazut cu 2,6% in primele noua luni

In primele noua luni ale acestui an, agentia de turism Eximtur din Cluj-Napoca a inregistrat o cifra de afaceri de 94,4 mil. RON, in scadere cu 2,6% fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit reprezentantilor companiei.

Scaderea a fost cauzata de turismul intern, care a generat venituri de 24,9 mil. RON, cu 20% mai mici, interesul turistilor pentru litoralul romanesc fiind mai redus anul acesta, pe fondul problemelor majore ale infrastructurii, care ingreuneaza ajungerea la destinatie.

Vanzarile pe turismul extern au fost mai mici cu 1%, pe fondul scaderii preturilor la pachetele de vacanta, desi numarul turistilor care au ales sejururi in destinatii externe a fost in crestere. Principalele destinatii externe au fost Turcia, cu peste 25%, Grecia, Bulgaria, Croatia, Austria, Egipt, Spania.
 Reorientarea turistilor romani catre destinatii externe este determinata si de existenta unui numar mare de curse charter pe destinatii externe, cu plecare de pe principalele aeroporturi din Romania, a declarat Lucia Morariu, directorul general al Eximtur.

Cea mai mare contributie in cifra de afaceri, de 44%, a avut-o segmentul de ticketing, care da semne de revenire atat pe piata generala, cat si la nivelul companiei, inregistrand o crestere de 10%, pana la 41,6 mil. RON, a adaugat Lucia Morariu.

Source: Wall-Street