545 mil. EUR accesibili pana in 2013 prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala

Pana in anul 2013 vor putea fi accesate fonduri de aproximativ 545 mil. EUR prin masura Incurajarea activitatilor turistice din cadrul Fondului European Agricol pentru Dezvoltare Rurala.

Pentru investitiile non-profit, sprijinul public nerambursabil va fi de pana la 100% din totalul cheltuielilor eligibile si nu va depasi 200.000 EUR/ proiect, iar pentru investitiile care genereaza profit, beneficiarii vor contribui cu 50% din valoarea proiectului, in cazul investitiilor din turismul rural, altele decat cele de agroturism, avand un standard de calitate de minimum 3 flori/ stele. Pentru investitiile in agroturism, nivelul de confort al structurilor de primire turistica trebuie sa fie de minimum 1 floare.

Prin FEADR pot fi finantate proiecte de investitii in infrastructura de primire turistica, privind constructia, modernizarea si extinderea structurilor turistice cu pana la 15 camere, pot fi finantate investitii in activitati recreationale, spatii de campare, amenajari de stranduri si piscine, pot fi achizitionate mijloace de transport traditionale pentru plimbari, sau amenajarea de trasee pentru echitatie, se pot infiinta si amenaja trasee tematice, ca drumul vinului, al olaritului, sau al cioplitorilor in lemn.

Source: Gandul