Cel mai mare dezvoltator imobiliar din Romania pregateste terenul pentru un nou proiect

Dezvoltatorii ne-au bombardat anul trecut, si chiar anul acesta cu anunturi de noi malluri. De ce? Seful Immofinanz, cel mai mare grup de investitii din Romania spune ca acest tip de proiecte se potrivesc mentalitatii romanilor.

După ce retailerul Cora a anuntat investitii de 100 de milioane de euro intr-un centru comercial din Brasov, iar polonezii de la Echo Investment au declarat pentru Money.ro ca vor accelera anul viitor lucrarile de constructie a mallului anuntat in urma cu cativa ani, Immofinanz Group, cel mai mare investitor pe piata imobiliara din Romania planuieste investitii care ar putea viza terenul fostei fabrici IUS Brasov de 4 ha.

“In prezent, eliberam terenul pentru a putea fi gata pentru dezvoltarea unei proprietati viitoare. Inceperea constructiei si valoarea investitiei nu sunt stabilite deocamdata. Succesul fiecarui proiect individual depinde de calitatea locatiei. In continuare, consideram ca segmentul comercial este cel mai promitator din punct de vedere al stilului, al divertismentului, potrivindu-se perfect mentalitatii romanilor, pentru care centrele comerciale sunt un loc de petrecere a timpului liber”, a declarant pentru Money.ro, Eduard Zehetner, CEO Immofinanz.

Immofinaz are in plan investitii de 264 mil. euro în Romania

Cu un portofoliu de peste 49 de proprietati imobiliare in Romania a caror valoare se apropie de 900 de milioane de euro, austriecii au in plan investitii de 260 de milioane de euro in proiecte in Romania, adica aproape jumatate din investitiile programate in proiecte in tarile europene, potrivit unei prezentari a companiei.

“In anumite tari europene exista semne de recuperare, in altele inca nu. Gandindu-ne la sectorul de retail, putem spune ca Romania ramane o regiune cu cu un potential urias de crestere si o mare nevoie de a prinde din urma. Vedem ca retailerii internationali isi continua extinderea, iar noi retaileri se lanseaza si pe piata romaneasca”, a mai declarat pentru Money.ro, Zehetner.

Inca de anul trecut, multi dezvoltatori au anuntat planuri de constructie de noi malluri, atat in Capitala, cat si marile orase din tara Nici 2011 nu a fost mai prejos, iar o parte din proiectele anuntate, dar inghetate, sunt relansate pe piată.

Intrebat cate centre comerciale mai poate suporta piata romaneasca, seful Immofinanz s-a abtinut sa dea un numar, dar spune ca Romania va ajunge la o densitate de malluri comparabila cu cea din Europa de Vest, asta daca tara se dezvolta asa cum este de dorit.

“Numarul acestora este strans legat de cerere. Numarul de proiecte dezvoltate pentru centre comerciale va fi influentat de situatia economica generala. Romania este o piata mare care inca mai poate fi explorata. Piata de retail ofera posibilitatea de crestere, avand in vedere ca numarul spatiilor comerciale moderne din mai multe orase nu a atins inca maximul pietei. Exista inca potential, in special in orasele secundare, dar intotdeauna depinde de locatie si de conceptul proiectului de retail. Orasele cu mai putin de 80.000 de locuitori sunt vizate pentru parcuri de retail”, a mai declarat Zehetner pentru Money.ro.

In toamna acestui an, Immofinanz va inaugura centrul comercial Maritimo din Constanta. Grupul mai detine actiuni la Adama, unul dintre cei mai importanti dezvoltatori rezidentiali din Romania, care construieste si vinde apartamente in Bucuresti si in alte orase cu preturi ce pornesc de la 1.000 euro/mp.

Source: Flux Imobiliar