Cefin Real Estate Romania va dezvolta cel mai inalt complex imobiliar din Bucuresti

Filiala locala a companiei italiene Cefin Holding, Cefin Real Estate Romania, va dezvolta in Bucuresti cel mai inalt complex imobiliar din Capitala, care va cuprinde un imobil de birouri cu 36 etaje, spatii comerciale si hoteliere.

Cel mai inalt complex imobiliar din Bucuresti va fi localizat in sectorul 2, pe strada Barbu Vacarescu si va avea o suprafata construita de 85.000 mp care va include un hotel de 5 stele, o cladire de birouri de 125 m si o galerie comerciala.

Potrivit reprezentantilor companiei Cefin, pana in prezent au fost primite toate autorizatiile de constructie iar pana la sfarsitul lunii aprile va fi aprobat si Planul Urbanistic Zonal.

Recent, investitia pentru dezvoltarea acestui proiect a fost majorata de la 150 milioane EUR la 220 milioane EUR, deoarece a fost marita suprafata de birouri de la 20.000 mp la 40.000 mp, fiind extinsa si suprafata destinata galeriei comerciale, a declarat George Margescu, directorul general al companiei Cefin Real Estate. Totodata, va fi construita si o parcare dispusa pe doua nivele.

Compania Cefin are deja incheiat un contract de preemtiune cu fondul austriac de investitii Europolis pentru acest proiect, decizie care face parte din strategia companiei de a forma parteneriate cu fonduri specializate in real estate, pentru a atrage capital in vederea dezvoltarii proiectelor initiate.

Cefin Real Estate va mai dezvolta in Bucuresti, in parteneriat cu fondul de investitii Heitman, un proiect rezidential, Cortina Residence, compus din 280 apartamente, a carui investitie se ridica la 46 milioane EUR.

Compania are in portofoliu si 2 proiecte mai mici de birouri, care au fost dezvoltate in parteneriat cu fondul britanic First Property Groupcare. Cele doua imobile, pentru care au investit 18,5 milioane EUR, au fost deja finalizate si inchiriate.

Un alt proiect pe care Cefin urmeaza sa-l dezvolte in Bucuresti este un imobil de 7 apartamente situat pe Aleea Alexandru a carei investitie se ridica la 4 milioane EUR.

Pe segmentul spatiilor industriale, Cefin va dezvolta un proiect industrial in valoare de 26 milioane EUR la Arad, Cefin Logistic Park, care va avea 45.000 mp construiti pe un teren de 98.000 mp.

Recent Cefin Holding a vandut pentru 70 milioane EUR proiectul A1 Industrial Park catre fondul britanic de investitii Teesland iOG. Fondul britanic a anuntat ca va creste valoarea investitiilor in proiecte de logistica in Romania cu aproximativ 70 milioane EUR in urmatoarele 12 luni.

Cefin Real Estate Romania a fost infiintata in anul 1998, ca divizie de investitii imobiliare a Cefin Romania iar valoarea proiectelor aflate in portofoliul companiei depaseste in prezent 400 milioane EUR.
Source: Ziarul Financiar