Cate centre comerciale mai sunt profitabile?

Cinci dintre cele mai importante 40 centre comerciale din Romania genereaza 40% din veniturile totale. PwC: Dezvoltatorii nu trebuie sa priveasca succesul financiar al noilor proiecte ca fiind garantat.
Cinci dintre cele mai importante 40 centre comerciale din Romania genereaza 40% din veniturile totale, dar au impreuna doar 21% din suprafata inchiriabila la nivel national, potrivit unui studiu realizat de Sonae Sierra şi PwC.
In acelaşi timp, 35% din veniturile totale sunt obtinute de urmatoarele 15 centre comerciale, acestea cumuland 35% din suprafata inchiriabila, iar celelalte 25 de proprietati, cu 44% din suprafata, genereaza 27% din venituri.
“Este interesant de notat ca unele centre comerciale au cifre de afaceri relativ scazute, chiar daca au venituri pe metru patrat mari. Acest fenomen poate fi explicat printr-o varietate de motive, precum mixul de chiriaşi sau venituri din surse secundare. Pe de alta parte, sunt cateva centre comerciale bine plasate care au venituri relativ mici pe metru patrat, dar cifra de afaceri totala este mare”, se mentioneaza in raportul citat.
Cititi articolul integral pe Curierul National

Source: Flux Imobiliar