Castelul Bran a atras circa 1 milion de vizitatori, in 2017

Castelul Bran a fost vizitat in 2017 de 835.116 de vizitatori platitori de bilete, la care se adauga gratuitatile si participantii la evenimentele publice si private, astfel ca in total 1 milion de vizitatori au trecut pragul castelului, a declarat Bogdana Balmus, director PR la Castelul Bran.

Ea spune ca legenda Contelui Dracula si povestile cu strigoi reprezinta atractia centrala pentru straini care fac rezervari inca din ianuarie-februarie, pentru a se asigura ca gasesc locuri in octombrie, la evenimentele organizate la castel.

Compania care administreaza castelul a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de circa 6 mil. EUR, in crestere ci 19% fata de anul 2016 cand cifra de afaceri a fost de circa 5 mil. EUR.

“Castelul Bran continua sa fie cel mai vizitat obiectiv turistic din Romania, cel mai cautat mai ales de straini. Este castelul deschis 365 de zile pe an si care, cu mult efort uman si financiar, reuseste sa ofere servicii noi, modalitati inedite de petrecere a timpului liber, fiind un spatiu unic pentru desfasurarea evenimentelor publice si private”, a declarat Bogdana Balmus.

Referitor la planurile pentru acest an, compania este aproape a finaliza liftul din Tunelul Timpului, care va oferi un show multi-media unic in sud-estul Europei.

Anul trecut, pe 19 noiembrie, Castelul Bran a implinit 640 de ani de la prima atestare documentara.
Source: Profit