Casa Radio va fi demolata in proportie de 70%

Casa Radio va fi demolata in proportie de 70%, urmand sa fie pastrate doar fatada si o parte din structurile cladirii care sunt rezistente. Lucrarile de demolare au inceput in luna mai, urmand a fi finalizate in luna februarie a anului viitor si vor fi executate de compania Apolodor Comimpex.

In locul Casei Radio va fi dezvoltat un proiect imobiliar in valoare de peste 200 milioane EUR, in parteneriat public-privat, care va avea o suprafata construita de 360.000 mp.

Ansamblul va fi dezvoltat in 3 etape, in urmatorii 5-6 ani, si va include o zona comerciala, spatii de birouri si 300 camere de hotel clasificate la 5 stele.

Reprezentantii Apolodor Comimpex, au precizat ca aceasta este cea mai mare lucrare de demolare a unei singure cladiri din Romania.

Recent actionarul majoritar al proiectului, Dambovita Center Holding, a dublat capitalul social la aproximativ 17,4 milioane EUR, prin aportul in numerar sau in natura din partea actionarilor.

Principalul actionar al Dambovita Center Holding este grupul israelian Europe Israel care detine 75% din actiuni, fiind urmata de Dambovita SA detinuta de investitori turci care detine 10% din actiuni si Compania Nationala de Investitii care detine 15%.

Pentru participatia minoritara din proiect, statul roman a cedat dreptul de utilizare a terenului, a constructiilor existente si a celor care vor fi ridicate pentru 49 ani.

Proiectul Casa Radio a fost demarat in 2003, cand ministerul de resort a incheiat cu firmele Mimel Imsat din Turcia si ORB Estates din Marea Britanie un contract de parteneriat public-privat pentru realizarea unui complex imobiliar de mari dimensiuni, proiect estimat atunci la 130 milioane EUR. Ulterior, proiectul a fost preluat de firma turceasca Kucuk.
Source: Adevarul