Agentii economici din turism nu stiu inca ce trebuie sa faca pentru a accesa fondurile europene

Cu toate ca fondurile europene ar putea relansa turismul din Romania, agentii economici din domeniu nu sunt inca pregatiti cu proiecte pentru accesarea fondurilor europene, acuzand ca nu a aparut inca Ghidul Solicitantului.

Lucia Morariu, secretar de stat in Ministerul pentru IMM-uri, Comert, Turism si Profesii Liberale, a declarat ca aproximativ 700 milioane EUR sunt destinate promovarii turismului.

Sectorul turistic este unul din domeniile puternic vizate de fondurile europene, fiind inclus in Programul Operational Regional.

Traian Badulescu, purtatorul de cuvant al Asociatiei Nationale a Agentilor din Turism, ANAT, a declarat ca informarea deficitara este principala cauza a lipsei de proiecte in sectorul de turism.

Cristian Vasiliu, director general al firmei de consultanta Nexidian General Consulting, a declarat ca finantarile europene sosec in toamna iar firmele din domeniu inca nu au informatii despre cum pot fi accesate aceste fonduri.

Totodata, Cristian Vasiliu a precizat ca firmele din turism pot investi banii si in activitati conexe sau in implementarea unor sisteme IT si in infrastructura rutiera.
Source: Hotnews