Bulgaria si Grecia vor face oferte comune de turism

In cadrul Expozitiei Internationale de Turism Filoxenia din orasul grecesc Thesalonic, s-a discutat posibilitatea ca Bulgaria si Grecia sa faca oferte comune de turism pentru a atrage si turistii din tarile indepartate. Aceasta idee a fost sustinuta de catre presedintele agentiei de stat de turism din Bulgaria, Mario al-Jebouri si de catre presedintele Uniunii Agentiilor de Turism din Grecia.

Conform unui comunicat de presa emis de Consiliului bulgar al ministrilor, in primele noua luni ale acestui an Bulgaria a fost vizitata de un numar de peste 4,2 milioane de turisti straini, in crestere cu 5,39% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Majoritatea turistilor au sosit din Germania, Marea Britanie, Franta, Australia, SUA si Japonia. Cresteri importante au fost inregistrate din partea turistilor irlandezi, 112%, ca si a turistilor romani, portughezi, norvegieni, danezi sau moldoveni.

In perioada ianuarie-septembrie veniturile Bulgariei provenite din turismul international au crescut cu 5% fata de aceeasi perioada a anului trecut, la 1.557,2 milioane EUR.
Source: Wall-Street