Bulgaria: scadere de 20% a numarului de turisti

Pe litoralul bulgaresc al Marii Negre, oferta de cazare a depasit cu mult cererea, astfel ca jumatate din capacitatea de cazare a hotelurilor a ramas neocupata.

Uniunea proprietarilor de hoteluri din statiunea Sunny Beach a declarat ca numarul de turisti a scazut cu 20%. In plus, Agentia de stat pentru Turism a avertizat ca multe hoteluri nici macar nu se vor deschide in aceasta vara, iar numarul de camere
oferite este cu mult peste cel al turistilor dispusi sa se cazeze pe litoral.

Institutului pentru Analiza si Evaluare in Turism a anuntat ca aproximativ 20% din hoteluri sunt goale, iar aproape 700 de hoteluri au fost scoase la vanzare, pentru al doilea an consecutiv.

Cu toate acestea, tot mai multe hoteluri sunt inaugurate sau in curs de construire.

Conform analistilor, printre motivele dezastrului din turismul bulgar din acest sezon, se numara raportul calitate-pret, comparativ cu cele din Grecia si Turcia.

In luna iunie a acestui an, numarul turistilor romani care au vizitat Bulgaria a scazut cu aproximativ 29,2%, fata de aceeasi perioada din 2008.

In total, numarul turistilor straini care au vizitat Bulgaria in luna iunie a scazut cu 12,7%, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, pana la 960.000 turisti.

In perioada analizata, numarul turistilor din Cipru care au vizitat Bulgaria a crescut cu 22%, a celor din Slovenia cu 21%, a celor din Belgia cu 18,8%, din Austria cu 13% si din Polonia cu 13%.

Source: Business Standard