Bugeul mediu de vacanta al romanilor in acest an a fost de circa 700 EUR

Potrivit datelor centralizate de agentia de turism Vola si start-up-ul fintech Revolut, bugetul mediu de vacanta al utilizatorilor Revolut a fost de aproximativ 700 EUR in vara acestui an persoanele cu varste cuprinse intre 25 si 35 de ani cheltuind semnificativ mai mult decat media. Cetatenii Marii Britanii, care cheltuiesc in vacanta aproximativ 1.400 EUR, dublu fata de romani, fiind europenii cu cel mai mare buget de vacanta. Prin comparatie, cei din Spania, Italia si Franta cheltuiesc aproximativ 1.100 EUR in vacanta, in timp ce polonezii si portughezii cheltuiesc aproximativ 1.000 EUR.  
Destinatiile preferate de romani in acest an au fost Italia, Spania, Anglia, Grecia si Germania, agentia de turism online inregistrand vara aceasta peste 100.000 bilete de avion vandute catre destinatii din afara tarii. 
Romanii au cheltuit in medie 380 EUR pentru biletele de avion vara aceasta, mai mult decat italienii – 309 EUR, francezii – 314 EUR sau spaniolii – 340 EUR.
Aproximativ 15% dintre romani au ales in aceasta vara o vacanta all-inclusive, restul romanilor au ales sa stea in camere de hotel sau in apartamente inchiriate pe Airbnb si au cheltuit in medie 120 EUR/persoana pentru cazare.
Polonezii sunt clientii Revolut care au cheltuit cel mai putin pe cazare in aceasta vacanta, in medie 107 EUR/persoana.
Romanii au cheltuit in medie 130 EUR/persoana la restaurante, o suma semnificativ mai mica decat majoritatea utilizatorilor  in Europa. In timp ce persoanele din Germania, Franta si Austria au cheltuit aproximativ 200 EUR/persoana pe mese, britanicii au cheltuit 250 EUR, iar cei mai mari gurmanzi raman cetatenii din Luxemburg si Elvetia, care au cheltuit, in medie, 277 EUR si respectiv 252 EUR pe mesele la restaurante in vacanta.

Source: Profit