Bucurestiul are un deficit de cazare pentru clientii de nivel mediu

Reprezentantii pietei de turism din Romania apreciaza ca Bucurestiul are un deficit de camere de cazare destinate clientilor de nivel mediu, respectiv hotelurile de una si doua stele.

Presedintele comisiei de Incoming al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism, Gheorghe Fodoreanu, a declarat ca Bucurestiul se afla intr-o situatie precara pe segmentul de una si doua stele, unde cererea este destul de mare.

Secretarul general al Federatiei Industriei Hoteliere din Romania, Mihai Rasnita, a declarat ca in prezent, in Bucuresti, sunt doar 8 hoteluri de doua stele si 4 de o stea. Conform specialistilor, amplasarea cea mai avantajoasa a acestor hoteluri poate fi in punctele de intrare in Bucuresti, Autostrada Bucuresti – Pitesti, Autostrada Soarelui sau viitoare Autostrada Bucuresti – Brasov.

Capitala are o capacitate totala de cazare de aproximativ 7.200 de camere, repartizate pe aproximativ 84 de hoteluri. Din aceste camere, doar 1.200 de camere sunt de una si doua stele. Aproximativ 1.600 de camere sunt clasificate la cinci stele in sapte hoteluri, 2.205 camere clasificate la patru stele in 22 hoteluri, 2.157 de camere clasificate la trei stele in 41 hoteluri.

Conform datelor furnizate de Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc, capitala mai detine 26 de pensiuni, 3 hosteluri si 1 hotel pentru tineret.
Source: Cotidianul