Bucuresti: o destinatie tot mai cautata pentru city break

Bucurestiul a devenit o destinatie turistica apreciata pentru de city break-uri, cu peste 1,51 milioane de oaspeti inregistrati in cele aproape 400 de structuri de cazare clasificate, au declarat cativa consultanti in turism, care o vor promova printr-un site de specialitate.
Majoritatea vizitatorilor, respectiv 60%, sunt turisti de afaceri si de evenimente (MICE), in timp ce pentru city break ponderea este de 20% din totalul oaspetilor.
„Turistii straini sunt atrasi atat de oportunitatile de distractie, de viata non stop a Capitalei, precum si de preturile accesibile. O forma de cazare din ce in ce mai cautata o reprezinta apartamentele in regim hotelier. Pe de alta parte, in Bucuresti au loc multe evenimente, iar orasul este recunoscut ca fiind sigur” a declarat Dan Anghelescu, consultant in turism si initiator al proiectului BookingBucharest.ro, un ghid complet al Bucurestiului.
In prezent, in Bucuresti sunt circa 400 de structuri de cazare clasificate si 11.548 spatii de cazare, de la hoteluri de 5 stele pana la hosteluri, vile si retele de apartamente in regim hotelier. Capitala are 11 hoteluri de 5 stele, 77 de hoteluri de 4 stele, 64 de hoteluri de 3 stele, 20 hoteluri de 2 stele, 5 hoteluri de 1 stea. Majoritatea hotelurilor sunt dedicate oamenilor de afaceri si orientate, deci, pe segmentul business.
De asemenea, in Capitala mai sunt 42 de hosteluri autorizate si 483 apartamente operate in regim hotelier clasificate la 3 stele, care totalizeaza peste 1.100 de locuri de cazare.
Booking Bucharest reprezinta un ghid turistic complet al Bucurestiului, ce ofera atat toate informatiile necesare, cat si oportunitati de cazare, masa, excursii, divertisment foarte avantajoase ca pret. De asemenea, site-ul ofera specialistilor informatii utile, analize si estimari.
Proiectul Booking Bucharest este coordonat de o echipa formata din reprezentanti ai Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism, ANAT, jurnalisti si bloggeri de turism, specialisti in marketing turistic, agenti de turism si consultanti in domeniu.
Booking Bucharest ofera si variante de tururi ale Capitalei si ale imprejurimilor. De asemenea, exista si o rubrica de sfaturi de calatorie, in special dedicata celor care se afla prima data in Bucuresti.

Source: Economica