British Airways: incasari cu 20% mai mici pe ruta Bucuresti – Londra, in 2009

Compania aeriana British Airways, care opereaza in Romania pe ruta Bucuresti  Londra, estimeaza pentru acest an incasari intre 10 si 15 milioane EUR pe piata locala, in scadere cu peste 20% fata de anul trecut.

Operatorul si-a redus frecventa de operare in orarul de iarna, ajungand la 14 curse saptamanale pe ruta Bucuresti  Londra fata de 21 de curse in timpul verii.

Gradul mediu de incarcare pe ruta Bucuresti – Londra a fost de 72% anul acesta, apreciaza Emil Delibasev, directorul comercial al British Airways pentru zona balcanica.

Numarul pasagerilor a scazut cu 10% in Romania, in trend cu situatia din piata.

Biletele de avion la clasa business contribuie cu 10-15% in incasarile totale pe cursele de scurt curier, cum este Bucuresti – Londra, insa pe cursele de lung curier acestea aduc 45% din veniturile unui zbor, fiind mult mai profitabile.

Aproape 40% din pasagerii romani transportati spre Londra sunt pasageri aflati in tranzit spre alte destinatii din SUA, Australia sau China.

British Airways a inregistrat in 2008, la nivel international, pierderi de 425 milioane EUR, comparativ cu un profit de 805 milioane EUR in anul precedent.

Totodata, linia aeriana a anuntat ca in perioada 22 decembrie – 2ianuarie angajatii vor intra in greva, decizie care va afecta aproximativ 1 milion de pasageri care isi programasera un zbor in aceasta perioada.

Sindicatele si conducerea companiei nu s-au inteles asupra numarului de angajati disponibilizati si nici asupra bugetului.

Source: 9AM