Best Western: afilierea, solutia de criza a hotelurilor

Malin Malineanu, development coordinator pentru Romania al lantului Best Western, a declarat ca de trei ori mai multe hoteluri de 3 si 4 stele au solicitat afilierea la reteaua Best Western Hotels Romania de la inceputul acestui an, numarul acestora ajungand pana la 11 cereri in luna aprilie, fata de 2008, cand se inregistrau in medie 3-5 solicitari in fiecare luna.

Afilierea la un lant hotelier genereaza mai multa vizibilitate si poate aduce mai multi clienti in mai multe hoteluri, de aceea aceasta masura este una dintre principalele elemente ale strategiei anticriza in cazul unitatilor mici, de 3 si 4 stele.

In prezent, Best Western Hotels Romania are 12 hoteluri afiliate, iar pana la sfarsitul anului va mai afilia inca doua, in zona Moldovei.

Cifra de afaceri a lantului hotelier stagneaza fata de 2008, cand a inregistrat o cifra de afaceri de aproximativ 12 milioane EUR. Stagnarea se datoreaza scaderii cu aproximativ 10% a gradului de ocupare in hotelurile apartinand lantului.

Desi la nivelul Bucurestiului s-a inregistrat o crestere a ratei de ocupare de aproximativ 3-5%, in provincie, in special in Cluj si Timisoara, aceasta a scazut cu 10-12% de la inceputul acestui an, fata de 2008.

Strategia Best Western Hotels este de a continua procesul de dezvoltare, cu un ritm de cel putin un hotel pe an.

La nivel international, lantul hotelier detine peste 4.000 de hoteluri, in aproape 100 de tari.

Source: Business Standard