Au inceput programele O saptamana de refacere in statiunile balneare, Decada balneara, Hai la bai si Wellness balnear

Organizatia Patronala a Turismului Balnear din Romania, OPTBR si Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism, ANAT au lansat pentru perioada 20 septembrie – 10 decembrie programele destinate refacerii si intretinerii sanatatii in perioada de extrasezon – O saptamana de refacere in statiunile balneare, Decada balneara, Hai la bai si Wellness balnear.
Programele cuprind pachete de servicii de cazare, masa si tratament in 32 de hoteluri, pensiuni si moteluri de 2, 3 si 4 stele. Doritorii pot multiplica numarul pachetelor.
Tarifele variaza in functie de programul ales si de serviciile oferite de hotelieri. OPTBR si ANAT recomanda aplicarea anumitor tarife.
De exemplu, propun doua variante pentru programul O saptamana de refacere.
Prima varianta include 6 nopti de cazare cu mic dejun, 2 proceduri/zi si o consultatie medicala la sosire, pe baza recomandarii medicale, la un tarif pentru o persoana/loc in camera dubla diferentiat in functie de rangul hotelului.
– hotel 2 stele, tarif maximal recomandat 330 RON/pers.loc
– hotel 3 stele  tarif maximal recomandat 360 RON/pers.loc.
A doua varianta include 6 nopti de cazare cu demipensiune si aceleasi servicii medicale ca si in cazul primei variante. Tarifele recomandate sunt:
– hotel 2 stele, tarif maximal recomandat 470 RON/pers.loc,
– hotel 3 stele, tarif maximal recomandat  540 RON/pers.loc
In cazul programului Decada balneara, pachetul cuprinde 10 zile in statiune, 9 nopti de cazare, pensiune completa pe durata sejurului, tratament pe o durata de cel putin 7 zile, cate 2 proceduri/zi, o consultatie medicala la inceputul sejurului. Tarifele recomandate sunt:
– hotel 2 stele, tarif maximal recomandat 710 RON/pers.loc
– hotel 3 stele, tarif maximal recomandat 830 RON/pers.loc.
Programul Hai la bai presupune 6 nopti de cazare cu pensiune completa, cel putin 5 zile de tratament cu 2 proceduri pe zi, o consultatie medicala. Turistii au nevoie de recomandarea medicului, o copie a talonului de pensie sau adeverinta de plata la zi a asigurarilor de sanatate. Tarifele recomandate sunt:
– hotel 2 stele, tarif maximal recomandat 625 RON/pers.loc
– hotel 3 stele, tarif maximal recomandat 750 RON/pers.loc.
Hotelierii din statiunile balneoclimaterice propun si programul Wellnes balnear care include 3 nopti de cazare, 2 zile demi-pensiune, o masa festiva, acces la piscine/sauna/sala de sport, doua proceduri tip wellness, un masaj sau o sedinta de intretinere faciala/cosmetica. Tarifele recomandate sunt:
– hotel 3 stele, tarif maximal recomandat 625 RON/pers.loc
– hotel 4 stele, tarif maximal recomandat 650 RONpers.loc.

Source: Evenimentul Zilei