Antalya vizitata de circa 18 mililioane de turisti, in 2015

Anul trecut, Antalya a fost vizitata de circa 18 milioane de turisti, dintre care 12 milioane au fost straini, insa mai putin de 1% au venit din Romania, a declarat guvernatorul provinciei Antalya, Muammer Turker, intr-o intalnire cu jurnalisti romani.
Acesta a precizat ca Antalya atrage, in cele 2.400 de hoteluri din zona, dintre care 380 de 5 stele, 60% din totalul turistilor veniti in Turcia. 
In 2015, cei mai multi turisti au venit din Germania, Rusia, Olanda, Danemarca, iar pentru acest an, guvernatorul estimeaza ca cei mai multi turisti din Europa vor veni din Germania, Rusia, Olanda, Marea Britanie, Suedia. Din Romania au venit, in 2015, circa 100.000 de turisti.
„Pentru a-i ajuta pe cei care lucreaza in turism, in actualul context al pierderii provizorii a pietei ruse, Guvernul acorda sprijin sub diferite forme. Agentiile care aduc turisti straini, mai ales in Antalya, primesc 6.000 USD/avion, Celor care lucreaza in turism si au datorii la banci, statul turc le-a amanat datoria. In turism, in special in Antalya, se lucreaza cam 9 luni pe an, iar iarna nu se lucreaza. Daca un om a muncit 9 luni pe an in turism, celelalte trei luni statul ii plateste asigurarile de sanatate si salariul. Statul vrea sa ajute turismul in aceasta perioada”, a explicat Muammer Turker.

Source: Economica