Ana Hotels si Athenee Phenix Group au inregistrat o cifra de afaceri de aproximativ 31 milioane EUR, in primele noua luni din 2007

In primele noua luni din 2007, hotelurile Athenee Palace Hilton si Crowne Plaza din Bucuresti au inregistrat impreuna un rulaj de 24 milioane EUR.

Cele doua hoteluri asigura aproximativ 80% din veniturile grupurilor hoteliere Ana Hotels si Athenee Phenix Group, controlate de omul de afaceri George Copos.

Astfel, in intervalul ianuarie-septembrie 2007, cele doua grupuri  au inregistrat o cifra de afaceri de aproximativ 31 milioane EUR si un profit din exploatare de 6,3 milioane EUR.

Evolutia cifrei de afaceri a fost generata de cresterea gradului de ocupare pentru toate hotelurile din portofoliu, precum si de o crestere a activitatii pe segmentul de alimentatie, datorata numarului mare de evenimente.

In cazul Ana Hotels, profitul din exploatare a inregistrat o scadere de 3%, iar in cazul Athenee Phenix Group, profitul a inregistrat o crestere de 4%.

Crowne Plaza si Athenee Palace Hilton au un grad mediu de ocupare de peste 73% si o rata medie pe camera de 125 EUR.

Reprezentantii companiei estimeaza ca, in acest, an afacerile Crowne Plaza vor ajunge la aproximativ 11,5 milioane EUR, iar cele ale hotelului Hilton la aproximativ 20 milioane EUR. 36% din veniturile unitatii Athenee Palce Hilton provin din segmentul de conferinte.

De asemenea, in acest an, hotelurile detinute de grupul Ana Hotels in Poiana Brasov au inregistrat un grad de ocupare de peste 70%, iar unitatile de pe litoral au trecut pe profit.

Source: Ziarul Financiar