Alitalia: pierderi de 200 mil. EUR, in S1

Compania aeriana Alitalia a inregistrat in prima jumatate a acestui an pierderi de 200 mil. EUR, dupa ce pe toata perioada anului trecut a inregistrat pierderi de 280 mil. EUR.
Pentru a se putea finanta, compania are nevoie in regim de urgenta de 400 mil. EUR. Altfel, activitatea Alitalia va inceta in mai putin de 1 an, potrivit oficialilor de la Roma.
Ministrul italian al transporturilor a declarat ca nu exista nicio obiectie in preluarea transportatorului Alitalia de catre grupul franco-olandez Air France KLM, crescand ponderea participatiilor de la 25%, cat detine in prezent, la 50%.
Italia reprezinta a treia piata ca importanta in Europa pentru Air France KLM, iar achizitia Alitalia ar putea genera un trafic suplimentar de 50-100 de milioane de pasageri anual.
Francezii ar prefera varianta achizitiei unui pachet de 50%, fara sa depaseasca acest procent, intrucat pachetul majoritar ar impune si plata datoriilor Alitalia – italienii trebuie sa plateasca alte 1,1 mld. EUR pe seama unui contract de achizitie de aeronave din Irlanda, semnat in 2008.

Source: Capital